četvrtak, 29. travnja 2010.

Pesto di rucola







... odnosno, pesto od rukule, rikule (kako li je tko već zove)... božanstvenog okusa, mirisa i boje... idealan za crostine od kukuruznog kruha, ali i kao dodatak laganim pilećim ili purećim medaljonima... uglavnom, meni omiljeni pesto uz već onaj, svima dobro znani, pesto genovese...

Sve što trebate je:
velika šaka svježe rukule, šaka pinjola, 1 dl hladno prešanog maslinovog ulja, prstohvat morske soli, svježe mljeveni crni papar (i dalje po želji ribani sir grana padano ili parmigiano, svježe istisnuti čen češnjaka, ma sve što vam srce poželi)

Postupak je, uistinu, jednostavan:

1. Operite rukulu. Stavite je u posudu za miksanje (ako miksate štapnim mikserom) ili u blender.
2. Dodajte šaku pinjola, sol, papar i maslinovo ulje i dobro izmiksajte.
3. Prebacite pesto u zdjelicu u kojoj ćete ga poslužiti. Ili ga prebacite u posudicu u kojoj ćete ga čuvati u hladnjaku.

Jednostavno, zar ne? :)


Nema komentara:

Objavi komentar