četvrtak, 29. travnja 2010.

Pileći medaljoni s komoračem i pestom od rukule






... napokon je zazelenilo... pomalo se zelene stabla, zeleni se trava, zeleno je na tržnici... nek' se zazeleni i vaš tanjur prošaran laganim pilećim medaljonima, komoračem (ili koromačem, kako kaže naš dalmatinski svijet) i pestom od rukule...

Potrebno vam je:
500 gr pilećih prsa (file), 500 gr svježeg komorača, maslinovo ulje, sol, papar, pesto od rukule, svježa rukula, grubo strugani komadići sira grana padano, shoyu umak (umak od soje i pšenice), malo svježeg komorača za dekoraciju

1. Na maslinovo ulje ubacite grubo rezani komorač, dobro ga poparite i malo posolite. Poklopite i pustite da se zapeče do zlatno-rumene boje. Miješajte s vremena na vrijeme. Nek se tako pirja jedno 15 minuta.
2. Kad je komorač gotov, izvadite ga na topli tanjur i u posudu u kojoj se pirjao komorač dodajte još malo maslinovog ulja i ubacite pileći file rezan na medaljone.
3. Piletinu poklopite i pustite da se zapeče jedno 5 min. Nakon toga okrenite medaljone i opet poklopite i ostavite da se pirja jedno 5 min.
4. Nakon toga dodajte shoyu umak i pustite da se pirja još 5 minuta, odnosno dok ne ispari tekućina, a medaljoni dobro ne porumene.
5. Piletnu slažite preko komorača, okolo stavite svježu rukulu i sve dobro posipajte grubo strugani komadićima sira grana padano ( talijani to zovu "scogli di grana")
6. Na kraju još dekorirajte svježim komoračem na koji ste stavili pesto od rukule i u njega umačite zalogaje piletine i komorača.
7. Poslužite uz Chardonnay ili Pinot Grigio.



Nema komentara:

Objavi komentar