četvrtak, 29. travnja 2010.

Sorbetto al limone e vodka







... sorbetto je nešto što volim imati u hladnjaku, ono nešto divno kad poželite nešto osvježavajuće, ono nešto divno kad želite nešto lagano i puno okusa... uz dodatak svježeg ružmarina te nekoliko listića svježe metvice, dobit ćete sorbetto kojem nitko neće moći odoljeti...

Pripremite:
4 veća limuna, 1 limetu, 600 ml izvorske vode, 200 gr šećera, 5 žlica vanilin šećera, 1 malu čašicu vodke, 1 bjelanjak, nekoliko listića svježe metvice i grančicu svježeg ružmarina.

A priprema, hm... traži svoje, pa hajdemo, korak po korak:

1. Zakuhajte vodu sa šećerom u koju ste dodali koricu od dva limuna (možete je lagano oguliti pazeći da nema bijelih dijelova koji mogu sorbettu dati gorčinu).
2. Iscijedite limune i limetu te dobiveni sok dodajte u malo ohlađeni sirup od šećera i vode. Dodajte grubo natrgane listiće metvice i ružmarina i pustite da se skroz ohladi. U skroz ohlađeno dodajte čašicu vodke.
3. Napravite snijeg od bjelanjka i u njega dodajte ohlađenu i procijeđenu tekućinu od šećera i limuna. Dobro izmiksajte mikserom. I stavite u plastičnu ili metalnu posudu pa u zamrzivač da se hladi.
4. Promiješajte smjesu svakih 15 min ili pola sata drvenom žlicom kako bi se ravnomjerno smrzavalo.

Služite tek nakon 4-5 sati ili najbolje tek drugi dan.


Nema komentara:

Objavi komentar